Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
08 - 06 - 20

Voor u, van burgemeester Margo Mulder

Beste inwoners van de gemeente Goes, lieve mensen,

Ik mis u!

Ik mis onze spontane ontmoetingen, de gelegenheden waar we lief en leed delen, de vele mooie culturele en sportieve evenementen in onze gemeente. Kortom, ik mis het normale leven. Net als u waarschijnlijk…

Gelukkig kan er sinds een paar weken steeds een beetje meer. De basisscholen zijn terug open. Er wordt weer georganiseerd gesport in de buitenlucht. Inwoners die werkzaam zijn als tandarts, fysiotherapeut of kapper zijn weer aan de slag en in de zorginstellingen wordt gekeken hoe ze de bezoekregelingen wat kunnen versoepelen. Vanaf deze week komen hier ook onze restaurants, cafés, terrassen en middelbare scholen bij. ‘Blijf thuis’ wordt ‘vermijd drukte’. Ik vind het net zo spannend als u, maar fijn dat het weer kan. Dat we dit met z’n allen mogelijk gemaakt hebben.

Echter, al die verschillende regels in onze nieuwe 1,5 meter-samenleving maken het soms ook ingewikkeld. Want waarom mag dit wel en dat niet? Een groot deel van mijn dagen zijn daarom gevuld met overleg met de andere Zeeuwse burgemeesters in de Veiligheidsregio, met crisisteams en de collega’s op het Stadskantoor. Om te kijken hoe we in Zeeland en in Goes met deze dilemma’s of uitdagingen om kunnen gaan. Natuurlijk houden we hiervoor ook nauw contact met inwoners, ondernemers, bedrijven, organisaties en verenigingen want het delen van ervaringen en ideeën kan mooie dingen opleveren. Dat heb ik de afgelopen maanden echt zo ervaren. Goes heeft een enorme saamhorigheid laten zien.

U en ik, we moeten dit ‘nieuwe normaal’ samen vorm gaan geven. Oude gewoonten moeten we misschien wel blijvend veranderen. Dat is een leertraject en vraagt om zelfbeheersing en discipline van ons allemaal. Nadenken of én wanneer we de deur uitgaan. Is het handig om nu op dit moment naar die plek te gaan? Is het ergens druk? Geen haast hebben in de openbare ruimte. Een mondkapje op in het openbaar vervoer. En vooral zelf alert blijven op de basisregels: afstand houden, handen wassen en hoesten en niesen in je elleboog. Want we zijn er helaas nog niet. Ik denk aan de vele mensen die momenteel nog herstellende zijn van het virus en de mensen die zijn overleden. Alleen samen kunnen we voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. Gelukkig zie ik dat velen van u van goede wil zijn.

Beste inwoners, ik ben trots op hoe u omgaat met het coronavirus en de maatregelen die daaruit steeds volgen. Trots ook op de vele initiatieven die zijn ontstaan. Er is veerkracht genoeg in Goes. Ik weet zeker dat deze ‘goed/se’ eigenschappen ons bij nieuwe uitdagingen de komende tijd weer verder helpen.

Zorg goed voor uzelf en voor elkaar, tot ziens!

Margo Mulder, burgemeester