Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
30 - 10 - 19

3FM Serious request: The Lifeline start in Goes

Als u naar radiozender 3FM luistert, dan heeft u het vast al gehoord. Hun Rode Kruis-actie ‘3FM Serious Request: The Lifeline’ begint dit jaar in Goes! Van woensdag 18 tot dinsdag 24 december, trekken drie teams met 3FM-dj’s te voet door Nederland. Ze lopen van Goes naar Groningen terwijl ze 24 uur per dag live radio maken en acties bezoeken die luisteraars organiseren.

Mensenhandel
De dj’s halen geld op om jonge mensen te beschermen tegen mensenhandel. Denk aan gedwongen uitbuiting in combinatie met bedreiging, geweld, afpersing, misleiding of machtsmisbruik. Wereldwijd zijn hier zo’n 25 miljoen mensen slachtoffer van. Oók in Nederland. Oók in Zeeland. Janety Menheere- Monteiro is aandachtsfunctionaris mensenhandel bij de gemeente. Zij vertelt: ‘Seksuele handelingen tegen je wil, onderbetaalde fruitplukkers, arbeidsmigranten in slechte huisvesting, dat valt allemaal onder mensenhandel.’

Om mensenhandel in heel Zeeland aan te pakken, werken alle Zeeuwse gemeenten, opsporingsdiensten en zorg- en opvanginstellingen steeds meer samen op het gebied van opvang, ondersteuning en nazorg. Janety Menheere-Monteiro: ‘Ook inwoners kunnen ons helpen. Mensenhandel is overal aanwezig en er zijn heel veel situaties waarbij je je kunt afvragen of iets wel helemaal pluis is. Let daarom goed op, houd ogen en oren open en vertel het de politie als u het niet vertrouwt. Mensenhandel is een verborgen drama. Het is ontzettend goed dat 3FM en het Rode Kruis hier aandacht voor vragen.’

Startprogramma op de Grote Markt
Op het moment dat deze Samenspel wordt gedrukt is nog niet bekend hoe het start- programma op de Grote Markt in Goes er op woensdagmiddag 18 december precies uitziet. Zodra we weten wat de wandelroute door Zeeland is en welke dj’s zich dit jaar voor 3FM Serious Request inzetten, melden we dit via goes.nl en onze social media-kanalen.

Actie
Wilt u nu al in actie komen voor alle slacht- offers van mensenhandel in Nederland en daarbuiten? U kunt het hele jaar geld overmaken naar giro 661 van het Rode Kruis. Over een paar weken kunt u ook zelf in actie komen en geld ophalen of een plaatje aanvragen. Hierover leest u meer op:

npo3fm.nl