Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
30 - 10 - 19

Eerste half jaar Diftar!

De resultaten van het eerste halfjaar Diftar zijn veelbelovend
Het restafval is met 32% afgenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Dat is zo’n 200 ton afval dat niet de verbrandings- oven ingaat, maar verwerkt wordt tot nieuwe grondstoffen! Het GFT-afval is toegenomen met 45% en het PD-afval (plastic en drankenkartons) met maar liefst 80%! Een geweldig resultaat!

Tarief 2019
Met de gemeentelijke belastingaanslag in maart is het basistarief voor de afvalstoffenheffing 2019 in rekening gebracht. Dit is
€ 126,00 voor eenpersoonshuishoudens en € 163,80 voor meerpersoonshuishoudens. Dit basistarief is aanzienlijk lager dan de afvalstoffenheffing die u de afgelopen jaren betaalde. Dit komt omdat de heffing in twee delen is gesplitst. Naast het basistarief gaat u apart betalen voor het aantal keer dat u restafval stort. Voor inwoners met een afvalpas is dit € 0,40 per keer en voor inwoners met een rolcontainer is dat € 4,00 per keer dat de restcontainer wordt geleegd. Omdat het aantal stortingen pas bekend is aan het eind van dit jaar, wordt het tweede deel van de heffing pas in rekening bij de aanslag van 2020. U betaalt dan een basistarief 2020 én het aantal stortingen over 2019.

Uw verbruik zien?
De afvalpas of de chip op uw rolcontainer registreert hoe vaak u restafval heeft aangeboden. U kunt dit terugzien via het inwonerportaal op www.goes.nl/diftar. Met uw Digi-D logt u in. Vragen over de werking van het portaal kun u stellen via het telefoonnummer: 14 0113.

Medisch afval
Als u een extra container of afvalpas gebruikt voor medisch afval, kunt u het gebruik van deze middelen ook op het inwonerportaal aflezen. Inwoners met medisch afval kunnen aanspraak maken op een kortingsregeling. Voor deze groep is naast het basistarief een vaste bijdrage bepaald van € 48,00 (eenpersoonshuishouden) of € 72,00 (meerpersoonshuishouden). De kortingsregeling is aan te vragen tussen 1 oktober 2019 en 31 decem- ber 2019. Het aanvraagformulier kunt u downloaden via www.goes.nl/afval onder het kopje ‘Medisch afval’. Wilt u het formulier thuisgestuurd krijgen dan kunt u dit aanvragen via het telefoonnummer 14 0113. U kunt de aanvraag rechtstreeks indienen bij Sabewa. De contactgegevens staan vermeld op het aanvraagformulier.