Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
22 - 03 - 21

Goes nieuws

Er wordt soms gezegd dat Goes te bescheiden is. Dat past misschien wel een beetje bij onze aard. We zijn ondernemend en hardwerkend, maar vinden dat tegelijkertijd de gewoonste zaak van de wereld. Maar is dat eigenlijk wel zo? Goes is regelmatig positief in het nieuws. Omdat bescheidenheid niet betekent dat we niet trots zijn, staan we op deze pagina stil bij enkele van die vele dingen waar we trots op mogen zijn!

Westerschans: ‘Sociale woningbouw waar je blij van wordt’
Het landelijk vakblad ‘Bouwwereld’ Schrijft lovende woorden over het appartementengebouw Westerschans bij de Ringbrug in een reportage van zes pagina’s. “Hét bewijs dat sociale woningbouw verrassend mooi kan zijn”.

Goes opnieuw economische toplocatie
Elk jaar vergelijkt Bureau Louter de economische prestaties van Nederlandse gemeenten onderling. In 2021 eindigt Goes opnieuw in hoogste regionen op de 12e plaats. Het is een compliment aan het ondernemerschap van al die Goese ondernemers en werknemers die samen deze prestatie waarmaken. De kern van het onderzoek is een ranglijst van gemeenten. Door de prestaties af te zetten tegen het inwoneraantal, wordt zichtbaar hoe gemeenten naar verhouding presteren. Zo kan Goes het opnemen tegen grote steden.

Goes is al eeuwenlang aantrekkelijk voor ondernemers weet Frank de Klerk, archivaris bij de gemeente Goes. ‘Goes telt daardoor veel – soms al meer dan honderd jaar – oude bedrijven. De weekmarkt, die dateert uit de 14de eeuw, fungeerde als vliegwiel om ondernemers en klanten naar de stad te trekken. Deze markt bediende de hele regio en ondernemers zagen al snel in dat ook zij vanuit Goes voor klanten in en rond de stad konden werken. Daarom telt onze bruisende stad in verhouding erg veel bedrijven. Bovendien speelden veel Goese bedrijven goed in op de economische ontwikkelingen.’

De aantrekkingskracht van Goes
Dagblad Trouw schrijft op 31 december 2020 over op de opvallende groei van Zeeland. De gemeente Goes blijkt het meest populair concludeert de krant. Ze spreken onder andere met burgemeester Margo Mulder, die wel een verklaring heeft voor de aantrekkingskracht van Goes voor ondernemers en inwoners: ‘Wij bedienen de Bevelanden met 100.000 inwoners met ziekenhuizen, een theater en sport. En we liggen centraal, aan de A58, met een NS-station met een straks nog snellere intercity.’

Booming Goes
In het voorjaar van 2019 sprak de PZC over ‘Booming Goes’ en Omroep Zeeland gebruikt een soortgelijke kop in 2020. Goes valt op als het over bevolkingsgroei en economisch succes gaat. Dit geldt ook voor bouwprojecten. De woningmarkt zit flink in de lift en bouwgrond is gewild. Dat is natuurlijk mooi, maar Goes kijkt ook naar wat er nodig is op lange termijn. Hoe ontwikkelt de samenstelling van de Goese bevolking zich en hoe zorgen we dat we voldoende en geschikte woningen hebben?