Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
07 - 09 - 20

#goesveilig

Goes wil een gemeente zijn waar inwoners, ondernemers en bezoekers veilig zijn en zich veilig voelen. Dit willen we zo houden en waar mogelijk verder verbeteren. In dit artikel vertellen we hoe we hiervoor als gemeente te werk gaan en wat u zelf kunt doen. Samen houden we #goesveilig.

Het coronavirus houdt ons allemaal in z’n greep. Voor veel bedrijven, grote en kleine, is dit een moeilijke periode en dit biedt kansen aan criminelen. Ze bieden ondernemers ‘coronahulp’ aan of een reddingsplan met snel contant geld. Dat lijkt aantrekkelijk natuurlijk, maar ontsnappen is vervolgens lastig. Denk hierbij aan geldbedragen in ruil voor het ter beschikking stellen van bedrijfsruimten, diensten, voertuigen of zelfs uw onderneming.

Laat u hierdoor niet verleiden. Voor de strafbare feiten die in uw pand of onder de vlag van uw onderneming gepleegd worden, kunt u juridisch aansprakelijk worden gesteld. Uw pand kan worden gesloten en de vergunning ingetrokken. Ook deinzen criminelen niet terug voor geweld en bedreiging. Bedenk altijd: u kunt maar één keer nee zeggen!

Komen mensen ongevraagd uw bedrijf binnen of nemen ze telefonisch contact met u op?
• Noteer kentekens of telefoonnummer en onthoud hoe de mensen eruitzien.
• Vraag rond bij ondernemingen in de omgeving: wie kent ze?

Wilt u samenwerken met een investeerder of uw bedrijf verkopen?
• Lijkt het aanbod te mooi om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook.
• Lees de kleine lettertjes; waar tekent u voor?
• Kijk goed met wie u in zee gaat. Ga in gesprek met de koper, vraag om originele legitimatie, bedrijfsgegevens en doe een check bij de Kamer van Koophandel.
• De overheid heeft verschillende steunmaatregelen voor ondernemers. Wees terughoudend met het inschakelen van tussenpersonen die bijvoorbeeld tegen betaling helpen bij het regelen van deze steun. Vraag zelf bij de gemeente of het UWV na wat voor u mogelijk is.

Wat als u het niet vertrouwt?
Meld dit dan bij de wijkagent of via 0900 – 8844.
Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of

meldmisdaadanoniem.nl