Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A

Leef jij een B-tje duurzaam?

Duurzaam leven in Goes…

A         … is veel gedoe
B         … betekent minder genieten
C         … is duur
D         … is zinloos

Verrassing: geen van deze antwoorden is goed!

Even een paar misverstanden uit de weg ruimen: duurzaam leven heeft niets te maken met geitenwollen sokken en het opofferen van gemak en luxe. Het is de normaalste zaak van de wereld geworden dat duurzame keuzes maken in ons dagelijks leven. Sommige voordelen zijn makkelijk te scoren en maken niets uit in kosten of comfort. Je moet het alleen even weten.

Gelukkig maar, want dat is hard nodig. Ook in Goes merken we dat het klimaat verandert. De superhitte en droogte van vorig jaar en pasgeleden nog heftige regens die voor natte voeten, huizen en akkers zorgt. We kunnen klimaatverandering niet stoppen, maar wel vertragen als we minder CO2 uitstoten. Daarom wil Goes energieneutraal zijn in 2045. We gebruiken dan alleen nog maar schone energie. Zo bewaren we Goes voor onszelf, onze kinderen en kleinkinderen.

Misschien denk je ‘pffff … grote problemen vragen om grote oplossingen van de grote jongens bij de overheid en in de industrie.’ Helemaal waar! En wat tegelijkertijd óók waar is, is dat er dichtbij huis veel te winnen is. Ook bij jou thuis in Kattendijke, Wolphaartsdijk, Wilhelminadorp ’s-Heer Arendskerke, Oud-Sabbinge, Kloetinge, ’s-Heer Hendrikskinderen en Goes! Je hoeft niet in je eentje de wereld te redden, maar elk steentje dat je bijdraagt helpt. Jouw duurzame keuze is altijd nuttig. Want alle kleintjes samen maken één grote. Alle B-tjes helpen! Doe je mee?

We dagen je uit om te ontdekken hoe goed jij al bezig bent. Doe de check. Help je een B-tje extra en deel je een W-tje met andere Goesenaren? Dan maak je ook nog eens kans op de duurzame weekprijs!

Scoor jij een B-tje?
Check het op allebtjeshelpen.nl