Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A

Leer meer over duurzaam wonen in het Bespaarhuis

Staat u op het punt uw huis te verbouwen? Wilt u een lagere energierekening? Past duurzaam wonen bij uw leefstijl? Breng dan een bezoekje aan het Bespaarhuis! Sinds mei kunt u voor informatie over het verduurzamen van uw woning elke dinsdag terecht in het Bespaarhuis in Goes. Op initiatief van de gemeente is een plek ingericht waar u duurzame oplossingen kunt bekijken en vrijblijvend vragen kunnen stellen.

Vraagbaak en demonstratie

Verduurzamen van uw woning betekent kiezen uit veel mogelijkheden en technische ontwikkelingen. Dat is niet altijd makkelijk. Wie online informatie zoekt ziet soms door de bomen het bos niet meer. In het Bespaarhuis ziet u hoe oplossingen voor isolatie, energieopwekking en verwarming er in het echt uit kunnen zien. 

Gemeente Goes helpt inwoners door een actieve vraagbaak te zijn. U krijgt antwoord op vragen zoals wat kan ik doen? Is mijn huis geschikt voor andere warmtebronnen, is het de moeite waard om zonnepanelen aan te schaffen en welke subsidies zijn er? 

Meer dan technische oplossingen

Inwoners die graag anderen inspireren met duurzame tips kunnen gebruik maken van het duurzame deellokaal zodra de coronaregels dat weer mogelijk maken. Zoals een workshop of een lezing geven. Er is in overleg veel mogelijk als het bijdraagt aan duurzaam leven, openbaar is en geen commercieel doel heeft. Ook scholen zijn straks welkom om het Bespaarhuis te bezoeken. Buiten inspireren we bezoekers én voorbijgangers met onze klimaat- en insectenvriendelijke tuin.

Waarom het Bespaarhuis?

In Nederland is afgesproken om stap voor stap naar een schone en duurzame toekomst gaan. In 2050 gebruiken we geen aardgas meer om huizen en gebouwen te verwarmen.  Goes streeft er zelfs naar om al in 2045 energieneutraal te zijn. Dit vraagt van huiseigenaren keuzes bij verbouwing  of renovatie. Keuzes waarbij vrijblijvend advies en informatie vaak welkom is. Ook zonder grote verbouwplannen is het trouwens slim om na te denken over het verduurzamen van de woning. 

De eerste tijd is het bespaarhuis alleen op dinsdagen open op afspraak. Zodra dat weer mogelijk is gaat het Bespaarhuis elke dinsdag tussen 15:00 en 21:00 uur open voor vrije inloop. In verband met de zomervakantie zijn we in augustus gesloten. Kijk voor het adres en actuele openingstijden op onze website. 

www.goes.nl/bespaarhuis