Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
12 - 07 - 21

Femke Maat

Femke Maat uit ’s-Heer Arendskerke zit in de tweede klas van het gymnasium op het Ostrea Lyceum en heeft als hobby klimmen. Hoe hoger, hoe beter. Deze zomer zal ze vaak te vinden zijn in het Klimpark Zeeland aan de rand van het Veerse Meer. 

‘De eerste week nadat het park opende ben ik al drie keer geweest. Ik vind klimmen heel erg leuk om te doen. Je gaat hier flink de hoogte in, van vier tot wel twaalf meter. En dan klim je van boom naar boom op verschillende manieren.

Ik heb kennis gemaakt met het klimmen in een klimbos in Frankrijk. Dat was wel makkelijker dan dit. Je wordt hier echt uitgedaagd. Sommige stukken zijn heel erg zwaar of tactisch. Je moet uitzoeken hoe je het moet doen en dat maakt het leuk. Het parcours is wel iedere keer hetzelfde maar de oefeningen zijn moeilijk, daardoor blijft het leuk. Misschien als ik straks vaker ben geweest dat ik bijvoorbeeld mijn tijd ga opnemen, kijken hoe lang ik doe over een baan.

Ik denk dat ik in de zomer drie keer per week in het klimpark ben. Iedereen is aardig daar, dus ik kom er graag. En ik ben er goed in. Ik ben niet heel erg zwaar, maar wel erg sterk. Bij veel oefeningen gebruik je je armen dus die kracht heb je nodig. Door het klimmen train ik tegelijk.

Voor Goesenaren die deze zomer ook in eigen stad of dorp blijven geef ik het Veerse Meer als tip. Je kunt daar kanoën, zwemmen, suppen en zeilen. En in de zomer heb je daar ook vakantiekampen. Dat lijkt mij ook heel leuk.’