Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
21 - 02 - 22

Jacco van Damme

Jacco van Damme is voorzitter van Vereniging Dorpsbelangen Kattendijke (VDK). Hij zet zich in om de leefbaarheid in het dorp op peil te houden en om mensen met elkaar te verbinden.

‘Sinds begin 2019 ben ik voorzitter van de Vereniging Dorpsbelangen Kattendijke. Oorspronkelijk kom ik helemaal niet uit het dorp. Ik ken het wel, want ik ben een echte Zeeuw. Ik kwam hier jaren geleden wonen omdat dat voor mijn werk beter uitkwam. Kattendijke zit inmiddels echt in mijn hart. De mensen zijn vriendelijk, betrokken en staan altijd voor elkaar klaar. Dat was voor mij de reden om ‘ja’ te zeggen op de vraag of ik voorzitter wilde worden. In deze functie kan ik iets terugdoen voor de inwoners van het dorp. Het is een mooie taak, maar ook eentje die veel inspanning kost.

Als bestuurder van de VDK kom ik op voor de belangen van Kattendijke. Gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen. Samen met nog vier andere bestuursleden en veel vrijwilligers zetten we ons in. We organiseren ook activiteiten voor kinderen en volwassenen. We zijn het aanspreekpunt voor bewoners, zowel voor leden van de VDK als niet-leden.

Mijn takenpakket als voorzitter is heel afwisselend. Ik leid onder andere de bestuursvergaderingen en onderhoud contact met de gemeente en de provincie.

Koningsdag 2019 was voor mij als voorzitter één van de hoogtepunten. Een vol Katshuis, het college dat op bezoek kwam en jongeren en ouderen die samen optrokken. Daar heb ik echt van genoten. Maar er zijn ook weleens vervelende dingen gebeurd. Zo kregen bijvoorbeeld de inwoners van Kattendijke een hele tijd geen post op de deurmat. Ik heb toen contact gezocht met PostNL. En daarna ook met Omroep Zeeland. Ons probleem kreeg daarna zelfs landelijke aandacht. Dat had ik niet gedacht. Maar soms moet je als voorzitter van de VDK iets extra doen om op te komen voor je medebewoners.’