Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
11 - 10 - 21

Jonathan de Gooijer

Jonathan de Gooijer traint samen met Cor Fieret de twee G-teams van voetbalvereniging SSV’65 uit Goes. In die ploegen spelen mensen tussen de veertien en zestig jaar met een beperking. Jonathan probeert als trainer bij te dragen aan het plezier van deze voetballers.

‘De G-teams van SSV’65 train ik nu vier jaar. Ik speelde daarvoor zelf in één van de ploegen als keeper. Helaas moest ik vanwege gezond­heidsproblemen stoppen met voetballen. Ik wilde toch betrokken blijven bij mijn oude teamgenoten. Toen werd gevraagd of ik trainer wilde worden, zei ik direct ‘ja’. Cor is de andere trainer van de G-teams. Hij woont sinds drie jaar in Goes. Cor wilde naast zijn gezin ook voor andere mensen iets betekenen. We geven sinds twee jaar samen training.

Onze samenwerking verloopt erg prettig en we vullen elkaar goed aan. Cor bedenkt vaak goede oefeningen die voor iedereen leuk zijn. Ik zelf leer daar als trainer ook van. In beide teams zitten heel veel verschillende voetballers. De één heeft bijvoorbeeld autisme en de ander heeft een wat zwaardere beperking. Maar de sfeer is goed en iedereen accepteert elkaar. Omdat iedereen anders is, is het belangrijk om de spelers persoonlijk te benaderen. Ze moeten het gevoel hebben dat ze welkom zijn en erbij horen. Niemand vindt het leuk om een buitenbeentje te zijn.

De teams trainen iedere woensdag en spelen dan zaterdagmorgen een wedstrijd. Meestal voetballen we tegen ploegen uit de regio. Voor de spelers is de wedstrijd het uitje van de week. Het hoogtepunt voor iedereen is toch wel het jaarlijkse toernooi in Stadskanaal. We overnachten daar en spelen wedstrijden tegen ploegen uit het hele land. Het is mooi om te zien hoeveel plezier de spelers dan samen hebben. Die glimlach op hun gezichten, daar doe je het als trainer allemaal voor.’