Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
11 - 10 - 21

 Lizette Koppelaar

 Lizette Koppelaar runt samen met haar man Leonard poetsbedrijf Sleutelen aan Vermogen (SAV) aan de Houtkade in Goes. In deze organisatie reinigen en knappen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verschillende voertuigen op. Lizette coördineert achter de schermen hun werkzaamheden.

‘Mijn man en ik zijn zo’n vijf jaar geleden met dit concept gestart. Ik heb zelf jarenlang in de gehandicaptenzorg gewerkt en Leonard vooral in het bedrijfsleven. Na wat teleurstellingen daar, wilde hij voor zichzelf beginnen. Mijn man is boven een garage geboren en heeft de liefde voor auto’s vanuit huis meegekregen. Hij kwam met het idee om mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt een plek te bieden om zich te ontwikkelen. Dat sprak mij heel erg aan. Ik kon daar absoluut geen ‘nee’ tegen zeggen.

Ik ben in ons bedrijf vooral op de achtergrond aanwezig. Het zoeken naar samenwerkings­partners en het regelen van begeleiders hoort bij mijn takenpakket. Net als het onderhouden van een relatie met de gemeente en het speciaal onderwijs. Ik geniet ook van het contact met onze medewerkers. Het geeft mij de energie om me nog meer voor hen in te zetten. Ik leer enorm veel van ze.

Wij hebben verschillende mensen bij ons in dienst. Zoals mensen met een verstandelijke beperking of een Wajong uitkering. Anderen zijn weer eerder dan gepland gestopt met school. Allemaal hebben ze unieke talenten die ze bij ons mogen inzetten. De één is goed in het stofzuigen en de ander in het poetsen van de auto’s. Sommigen zijn weer liever met hout bezig. Zij werken in het Recycle Café dat we vorig jaar samen met TMC Wonen hebben opgezet. Als ik zie hoe onze medewerkers opbloeien en zich ontwikkelen, dan doet mij dat enorm goed. Voor mij is dat echte rijkdom, mensen helpen en laten weten dat ze nodig zijn.’