Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
12 - 07 - 21

Luca Kroezemann

Luca Kroezemann gaat na de vakantie naar groep 6 van de Prinses Beatrixschool en hij houdt van voetballen en gamen. Deze zomer gaat Luca op Ajax-voetbalkamp bij zijn eigen club, VV Kloetinge. 

‘Ik voetbal al best wel lang. Eerst zat ik op Voetjebal voor kleintjes en toen ik 6 jaar was, werd ik lid van VV Kloetinge. Soms sta ik spits en soms verdediging. Ik heb veel vriendjes op voetbal. Op school voetballen we ook, maar daar mogen we alleen met zo’n zachte bal. Dat vind ik best wel stom. Ik draag het liefste voetbalkleding. Ik heb shirts van FC Barcelona, AC Milan en natuurlijk van Ajax. 

Deze zomer ga ik voor de tweede keer op Ajax-kamp. De trainers zijn best wel streng en sommige trucjes die we leren, zijn heel moeilijk. Er zitten ook kinderen bij die echt heel goed zijn, veel beter dan ik en mijn vriendjes. Maar ik vind het wel heel leuk om daar te trainen. Mijn trainer van het vorige kamp woonde vlak bij het Ajax-stadion. 

Ajax is de beste club die er is. Vorig jaar zou ik voor het eerst naar een Ajax-wedstrijd gaan met mijn vader, opa en mijn vriendje Bryan. Maar dat ging toen door corona niet door. Ook het voetbalkamp van VV Kloetinge ging niet door. Gelukkig was er het Ajax-kamp en dit jaar weer. Als het voetbalkamp niet van Ajax was maar van een andere club, of gewoon een voetbalkamp, zou ik denk ik ook wel gaan. Mijn vriendje Ruben is voor PSV, maar hij komt ook. Ik ken ook iemand die voor Feyenoord is en die deed vorig jaar ook mee. Het is gewoon leuk om samen te voetballen.’

Er is deze zomer nog veel meer te doen voor kinderen in Goes.