Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
11 - 10 - 21

Maaike de Wit

Maaike de Wit is de kinderburgemeester van Goes. Ze heeft oog voor haar leeftijdsgenootjes en vindt het belangrijk dat iedereen erbij hoort. Onder het motto ‘Niemand alleen met Maaike op één’ wil ze pesten onder kinderen in de gemeente verminderen.

‘Iemand pesten of buitensluiten levert niks op. Bij ons in de speeltuin gebeurt het soms ook. Dan treiteren kinderen elkaar. Het lijkt dan net of er oorlog is. Ik kan me daar best boos over maken. Soms zeg ik er ook iets van. Je doet er iemand verdriet mee als je hem of haar pest vanwege zijn of haar uiterlijk, afkomst of lengte. Ik wil er als kinderburge­meester voor zorgen dat het pesten in de gemeente vermindert. Niemand alleen met Maaike op één. Iedereen is goed zoals hij of zij is.

Het was een tijdje terug de Week tegen Pesten. Ik heb alle basisscholen in de gemeente via de mail opgeroepen om hieraan mee te doen. Een aantal heeft dat ook echt gedaan. Daar ben ik heel blij mee. Verder hoop ik binnen­kort een buddyproject op te zetten. Het is dan de bedoeling dat kinderen van verschillende basisscholen samen leuke dingen gaan doen. Hierdoor leren ze elkaar beter kennen en begrijpen. Ik geloof echt dat dat helpt om pesten te verminderen. Want vaak treiteren kinderen elkaar omdat ze elkaar niet goed kennen of snappen.

Er is nog iets wat ik als kinderburgemeester hoop te bereiken. Ik wil ervoor zorgen dat sporten minder duur wordt. Sommige kinderen in de gemeente hebben namelijk geen geld om bijvoorbeeld op voetbal of tennis te gaan. Terwijl ze dat wel graag willen. Hoe ik die jongens en meisjes ga helpen, weet ik nog niet precies. Misschien hebben de kinderwethouders Daimi en Nine nog wel goede ideeën.’

Als kinderburgemeester staat Maaike er niet alleen voor. Samen met de wethouders Daimi Huibregtse en Nine van Schaik vormt ze het nieuwe kindercollege. Het drietal is begin september officieel geïnstalleerd.