Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
12 - 07 - 21

René Kiel

René Kiel uit Goes is lid van Duikvereniging Dolfijn en duiken is zijn grote hobby. Hij doet z’n best om minstens een keer per week en in de zomer wel twee keer per week te gaan duiken. 

‘Ik vind het Goese Sas heel erg leuk, maar we gaan ook regelmatig naar Kattendijke. Ik vind het leuk om af te wisselen, naar de Zeelandbrug of het Grevelingenmeer. Als ik de Oosterschelde in ga zoek ik het altijd hier in de buurt: Goese Sas, Kattendijke, Wemeldinge. Dat is in je eigen achtertuin. Er komt hetzelfde leven voor als in de rest van de Oosterschelde. Dat is duiken voor mij: de natuur bekijken en rust die je krijgt door het zweven in het water.

Bij de duikstek Kattendijke zijn veel voorzieningen zoals kleedruimtes, een trap en sinds april ook een vulcontainer. Hierin zit lucht onder druk, waarmee duikers ter plaatse hun duikflessen kunnen vullen. Eén van de voordelen van deze duikplek. Nu hoef ik niet meer naar Noord-Beveland of Schouwen-Duiveland om m’n flessen te vullen. Ander voordeel is dat je hier de hele dag door kan duiken, wat niet overal kan. Je kunt hier met de stroom mee duiken, dat heet een ‘driftduik’. Je gaat bij Wemeldinge het water in en dan kom je er bij Kattendijke weer uit. Je moet daarin wel getraind zijn.

Ik duik altijd samen met iemand, het is een sociale ontmoeting. Met z’n tweeën je praat nog eens ergens over en je ziet wat meer. Het is veiliger, maar ook leuker. 

Deze zomer ga je me zeker in Kattendijke vinden, niet alleen om te duiken. Met die stroom mee kun je ook snorkelend of zwemmend doen. En bij Kattendijke ga je eens barbecueën of wat drinken. Met kinderen kun je ook beginnen met een duikbril en een snorkeltje. Juist bij Kattendijke heb je een ondiep stuk waar een bak ligt die met hoog water volloopt. Dat zijn de eerste ontdekkingen.’