Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
21 - 02 - 22

Vera Sorber

Vera Sorber is artistiek leidster bij Stichting Dansz uit Goes. Dansen is haar grootste passie. Met haar ervaring en creativiteit helpt Vera jonge dansers uit Zeeland heel graag bij het ontwikkelen van hun talenten.

‘Eigenlijk ben ik al bijna heel mijn leven betrokken bij Stichting Dansz. Mijn moeder heeft deze organisatie in 1984 opgericht. Ik werd een jaar later lid, op mijn dertiende. Officieel mocht dat qua leeftijd nog niet, maar ik was niet meer te houden. Dans speelt dan ook een hele grote rol in mijn leven. Ik heb tot vorig jaar bij Stichting Dansz actief gedanst. En daarnaast ben ik al een aantal jaar artistiek leidster. Ik houd me nu bezig met maken van choreografieën. En met het organiseren van voorstellingen en het regelen van gastdocenten en choreografen.

Onze groep bestaat op dit moment uit vijftien mensen tussen de zestien en vierentwintig jaar. Ze hebben allemaal auditie gedaan om lid te worden van Stichting Dansz. De meesten komen uit Goes en omgeving. We repeteren altijd op zaterdagmiddag voor een voorstelling of een project. Dans lijkt iets individueels, maar is dat zeker niet. Iedereen heeft andere kwaliteiten. Door die samen te voegen, ontstaat er iets unieks. En zo leren de dansers ook van elkaar.

Ik ben blij dat ik met mijn ervaring en creativiteit bijdraag aan de persoonlijke groei van talentvolle jonge mensen. Het is supermooi om hun ontwikkeling in voorstel­lingen of projecten terug te zien. We zijn bijvoorbeeld lang geleden met de groep naar Panevezys in Litouwen geweest. Dat was toen nog de zusterstad van Goes. De dansers hebben daar toen een paar fantastische optredens verzorgd. En onze voorstelling Sensing and Seizing in Theater de Mythe van afgelopen november was ook een succes. Het publiek waardeerde het optreden enorm. Zoiets maakt mij hartstikke trots.’