Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
21 - 02 - 22

Yassine Azzagari

Yassine Azzagari is profvoetballer bij NAC Breda. Hij traint zes dagen per week en speelt zijn wedstrijden door heel het land. Toch is Yassine nog vaak in Goes te vinden.

‘Profvoetballer worden was altijd al mijn droom. Ik kom ook uit een echte voetbalfami­lie. Toen ik drie was, liep ik al met een bal aan mijn voet. Als kleine jongen keek ik heel erg tegen mijn twee oudere broers op. Zij konden super goed voetballen. Ik ben op mijn vijfde bij Kloetinge gaan spelen. Met één van mijn oude jeugdtrainers heb ik nog steeds goed contact. Onder andere door hem ben ik echt verliefd geworden op het spelletje. Ik voetbalde na schooltijd ook vaak met vriendjes op het schoolplein. Daar genoot ik volop van.

Na Kloetinge ben ik via de Jeugdvoetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) op mijn zeventiende bij NAC Breda terechtgekomen. Ik ben nu basisspeler en heb nog niet zolang geleden mijn eerste doelpunt in het profvoetbal gemaakt. Dat was een heel bijzonder moment. Ik voetbal door heel het land, maar woon nog bij mijn ouders in Goes. Ik zie voorlopig geen reden om weg te gaan. Het is altijd gezellig en er zijn genoeg leuke dingen te doen. Zoals chillen met vrienden op het terras en bij LIMA Beach. Of wedstrijden kijken bij Kloetinge.

Mijn droom is om ooit in Engeland, Italië en de Verenigde Staten te spelen. En om daarna mijn carrière af te sluiten bij Kloetinge. Ik merk wel dat sommige mensen in Goes nu anders naar me kijken omdat ik profvoetballer ben. Maar gelukkig niet op een negatieve manier, ze vinden het vooral leuk voor me. Ik wil als profvoetballer ook een voorbeeld zijn voor de jonge voetballertjes uit de gemeente Goes. Mijn tip voor hen is: voetbal lekker veel op het veld en op het pleintje. Daar leer je het meeste van.’