Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
07 - 09 - 20

Kinderreporters over IKC Kloetinge

Het Integraal Kindcentrum in Kloetinge is klaar. Eind februari startte Kibeo in het nieuwe gebouw en de Kloetingseschool begin maart. Jill en Sophie, 11 jaar, waren tijdens de bouw kinderreporters en volgden alles op de voet.

Jill: ‘Meester Ron was op zoek naar kinderreporters. Wij zaten toen met nog een paar leerlingen uit groep 8 in de leerlingenraad en hij vroeg of wij dat wilden doen. En dat wilden we wel!’ ‘Nu zijn we nog met z’n tweeën over. De anderen zijn inmiddels naar de grote school’, vult Sophie aan.

Filmpjes
De kinderreporters filmden hoe de school werd gebouwd. De filmpjes plaatsten ze vervolgens op hun eigen YouTube-kanaal, zodat hun ouders en klasgenootjes ook mee konden kijken. ‘Het was erg leuk om te doen’, vertelt Sophie. ‘We waren overal als eersten bij. Helemaal in het begin toen de heipalen de grond ingingen en ook als eersten in de nieuwe school’. ‘We moesten toen zelfs nog via een ladder naar boven. Dat was op de plek waar nu de trap is’, voegt Jill toe.

Spannend
In hun tijd als kinderreporter maakten Jill en Sophie allerlei dingen mee. ‘We zijn ook nog op bezoek geweest bij de gemeente. We mochten daar zelfs nog even op het dak. Ook zijn we bij de wethouder op bezoek geweest. Dat vonden we in het begin wel een beetje spannend. Maar nu niet meer hoor!’ Sophie legt uit dat ze nu de nieuwe kinderburgemeester is. ‘Dus ik denk dat ik de wethouder en ook de burgemeester wel vaker ga zien’.

Nieuwe school
Over de nieuwe school zijn de meiden erg te spreken, al missen ze soms hun oude school nog wel. ‘Daar was je bekend’, legt Sophie uit. Jill is het daarmee eens, maar ziet ook zeker de voordelen van de nieuwe school. ‘Het is een mooier, moderner en fijner gebouw. Er is zelfs een knopje waarmee de zonneschermen naar beneden gaan! We doen ook veel op de computer en we eten soms tosti’s tussen de middag’.

Kibeo
Dat ook Kibeo is ondergebracht in het gebouw, merken de meiden weinig van. ‘Je ziet de kinderen alleen als wij naar binnen gaan en zij naar buiten. We zijn namelijk niet samen buiten. En natuurlijk zie je ze door het glas in de hal. Verder merken we er niet veel van’.

De meiden kunnen nog één jaar genieten van hun nieuwe school, want ze zitten nu in groep 8. ‘We vinden het leuk dat we hier nog een jaar kunnen zitten, maar we hebben ook wel zin in kamp en het afscheidsfeestje op school’, voegen de meiden lachend toe.

Kijk naar het bouwjournaal van de kinderrepor- ters over IKC Kloetinge op youtube.com op het kanaal van ‘Kloetingseschool Albero’.