Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
07 - 07 - 20

Lekker varen in en rondom Goes!

Pieter-Jan van der Vlies (44) uit Goes is eigenaar van watersportbedrijf Van der Vlies Nautic. Wie zin heeft om het water op te gaan, is voor het huren van een sloep bij hem aan het goede adres.

Hobby
‘Ik verhuur al sinds 2006 allerlei soorten sloepen aan mensen die graag het water op gaan. Zelf heb ik dan ook veel affiniteit met water. Ik ben er als het ware mee opgegroeid. Toen ik jong was, zeilde ik graag en knapte ik boten op. Van die laatste hobby heb ik uiteindelijk mijn beroep gemaakt.

Sloep
Mijn bedrijf is op twee locaties gevestigd, namelijk in Goes en in de jachthaven van Kortgene. Het watersportseizoen start in april en eindigt na de herfstvakantie in oktober. Veel mensen die een sloep huren, gaan het Veerse Meer op om de eilandjes of het stadje Veere te bezoeken. Daarnaast verhuur ik ook sloepen om mee op het Goese Meer te varen. Mensen krijgen voor hun vertrek altijd een instructie van mij, maar ze hebben voor het besturen van een sloep geen vaarbewijs nodig. Iedereen die achttien jaar of ouder is, heeft dus de mogelijkheid om er mee te varen. Dat maakt een sloep een aantrekkelijke boot.

Beleving
Varen in een sloep is een beleving, zeker wanneer het mooi weer is. Je zit in een boot heel dicht op het water en ontdekt Zeeland echt van een heel andere kant. Dorpjes als Wolphaartsdijk en Kortgene zijn bijvoorbeeld heel leuk om met een sloep te bezoeken, net als de eilandjes in het Veerse Meer. Veel mensen leggen daar aan om te barbecueën, voetballen of om te genieten van de zon. En heb je tijdens het varen behoefte om af te koelen? Geen probleem. Je maakt de sloep dan goed vast aan een boei of een steiger en springt daarna gewoon het water in.’