Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
07 - 09 - 20

Voor iedereen is er in de gemeente Goes wat wils

Karel Leeftink (62) uit Middelburg is al elf jaar boswachter in de gemeente Goes. Naast zijn andere werkzaamheden organiseert en begeleidt Karel daar op verschillende plekken het hele jaar door excursies en activiteiten voor jong en oud.

‘Voor iedereen is er in de gemeente Goes wat wils. Wandelen, mountainbiken of paardrijden in de bossen, het is allemaal mogelijk. Zelf organiseer ik samen met een aantal vrijwilligers het hele jaar door ook excursies en activiteiten voor jong en oud, bijvoorbeeld in het Poelbos. Van personeels- en bejaarden- verenigingen tot basisschoolklassen, allemaal doen ze graag mee. We passen de excursie of activiteit aan aan de groep, zodat iedereen het goed naar zijn of haar zin heeft.

Een excursie voor volwassenen is vaak anders dan een activiteit met kinderen. We nemen de gasten mee de natuur in en af en toe vertellen we daar dan iets over. Voor volwassenen is zo’n excursie vaak een gezellig samenzijn. Voor kinderen ligt dat anders. Zij zijn drukker en voor hen is bijvoorbeeld een excursie of activiteit in het bos een middel om hun energie kwijt te kunnen.

Het is mooi om te zien dat ieder kind de natuur op zijn eigen manier beleeft en ontdekt. De één klimt graag in bomen of bouwt een hut, terwijl de ander juist over de grond kruipt en met een loep op zoek gaat naar insectjes. Daarom zorg ik altijd voor een gevarieerd programma. Het spel van de ree en de vele jagers is hier ook een vast onderdeel van. Eén kind is dan de ree en de anderen zijn de jagers. De kans is wel groot dat ze tijdens de jacht ook een echte ree tegenkomen, want die leven er in de gemeente Goes genoeg.’