Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
24 - 06 - 19

Fiets veilig en plezierig door

Fietsen is gezond en leuk! U doet het al zo lang en weet zelf hoe goed u fietst. Toch twijfelt iedereen wel eens over een lastig bochtje, die drukke kruising of dat mulle bospad. Zeker als u een dagje ouder wordt.

Wie zeker op het zadel zit, geniet nog meer van fietsen naar vrienden of familie, door het bos of de stad, zelf trappend of elektrisch. Uw zekerheid vergroten is eenvoudiger dan u denkt. Met deze eenvoudige tips trapt u veilig en plezierig door.

  • Met een fietsspiegel aan het stuur, ziet u wat er achter u gebeurt zonder dat u om hoeft te kijken
  • Zorg dat uw fiets goed is afgesteld, hiervoor kunt u altijd even bij een fietsenwinkel binnenlopen voor advies
  • Houdt minimaal 50 centimeter afstand van de berm, stoeprand of andere fietsers, zo heeft u ruimte om uit te wijken als dat nodig is

Op www.doortrappen.nl vindt u meer handige tips om veilig door te trappen.

Jan Remijn (84) uit Goes is met veel plezier fiets- vrijwilliger bij het SMWO.
‘Ik ben liefhebber van fietsen en wandelen, zeker met GPS! Vanuit deze hobby ben ik begonnen bij het SMWO met het maken van routekaartjes voor senioren fietstochten, waar ik zelf ook graag aan deelneem. Van april tot en met september organiseert het SMWO samen met vrijwilligers op elke derde donderdag van de maand een fietstocht voor 55-plussers. Ik help hier met veel plezier aan mee en maak de routekaartjes en verzin enkele routes.

Het is belangrijk om als senior te blijven fietsen, voor de beweging en gezondheid, maar ook zeker voor het sociale deel. Het is altijd erg gezellig in de groep! Je maakt een praatje en je leert nieuwe mensen kennen. Veilig fietsen is natuurlijk belangrijk, zeker als je wat op leeftijd bent. Mijn tips zijn: let goed op, fiets niet te hard, maar ook niet te langzaam en fiets in een groep bij smalle paden achter elkaar. Vergeet ook zeker niet van de omgeving te genieten!’