Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
07 - 07 - 20

Roeien op het Goese water

Gert van der Slikke (75) uit Goes is voorzitter en actief lid van roeiverenging Scaldis. Hij is zelf een paar keer per week op het Goese water te vinden om zijn favoriete sport uit te voeren.

Recreatief roeier
‘Ik begon met roeien toen ik 42 was. Mijn dochters roeiden allebei en hebben mij enthousiast gemaakt voor de sport. Toen ik na elf jaar roeien met mijn gezin van Assen naar Goes verhuisde, heb ik me direct bij roeivereniging Scaldis aangemeld. Bij die club ben ik inmiddels al 22 jaar actief als ‘recreatief roeier’. Ik roei iedere week een paar keer door de Goese wateren. Soms alleen, soms met andere leden van Scaldis. Actief bezig zijn op het water vind ik heerlijk!

Inspanning
Van de Goese Sas tot aan de stad en van de Goese meren tot aan de Oosterschelde. Ik heb genoeg opties waar ik naartoe kan roeien. Meestal ben ik een uur op het water te vinden. Ik roei ook graag met andere leden van Scaldis, want met hen heb ik een hoop plezier. Roeien is dus absoluut geen suffe sport. Naast de onderling gezelligheid die het met zich meebrengt, kost het roeien ook heel veel inspanning. Sommige mensen denken dat je alleen met je armen roeit, maar dat is niet waar. Je gebruikt namelijk voor tachtig procent je benen. Daar komt de kracht vandaan die je tijdens het roeien nodig hebt. Voor de andere twintig procent gebruik je je rug en je armen.

Leden
Scaldis bestaat uit ongeveer 150 leden. Jong en oud, bij onze roeivereniging zijn mensen uit verschillende leeftijdscategorieën actief. Wie zich als nieuw lid aanmeldt, krijgt altijd een seizoen lang een instructie. Hierdoor is hij of zij goed voorbereid om een roei-examen af te leggen. Hoe meer mensen roeien, hoe meer vreugd. Dat is wat je bij Scaldis echt terugziet!’