Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
23 - 03 - 21

Wandel- en fietsroutes met iets extra’s

Kunst, cultuur en natuur geven ons inspiratie, nieuwe ideeën of soms de broodnodige rust. Combineer het met een ‘gewone’ wandel- of fietstocht en maak er een speciaal uitje van. Goes en omgeving heeft hier volop mogelijk- heden voor. We hebben een paar tips voor u.

Kunst
In Goes en omgeving is meer kunst in de openbare ruimte te vinden dan u misschien denkt. In de hele gemeente zijn meer dan 50 buitenkunstwerken te ontdekken. Een wandel- en fietsroute brengt u langs een deel van deze kunstwerken, zoals de Beerput, de Potgieter en Denkplek. Op de gemeentelijke website vindt u deze en nog veel meer wandel- en fietsroutes in en rond Goes.

Sporen van het Schenge
Wat dacht u van een mooie fietstocht van 25 of 40 kilometer die de sporen van de Schenge volgt. Van hartje Goes tot de Oude Zeedijk en het krekengebied langs de Oosterschenge, het is een gevarieerde tocht met cultuur en natuur.

Historie
U kunt ook op zoek gaan naar de sporen van Frans Naerebout. De beroemde mensenredder bracht de laatste jaren van zijn leven door als lichtwachter bij het Goese Sas. Via een route komt u onder meer langs deze plek en de laatste rustplaats van Naerebout in de Grote of Maria Magdalenakerk. Er zijn nog meer routes die verbonden zijn met de historie van het gebied. Op www.zeeland.com vindt u bijvoorbeeld het Ommetje Jacoba van Beierenpad. De wandeling voert door de omgeving van ’s-Heer Hendrikskinderen. Langs de route staan verschillende informatiepanelen over de geschiedenis van het landschap.

Ommetje
Een aantal jaren geleden kreeg ’s-Heer Arendskerke ook zijn eigen ommetje: het Arendpad. De wandeling gaat over 10 kilometer verharde en onverharde paden door het groen. Het maakt onderdeel uit van het Wandelnet- werk Zeeland. Dit netwerk sluit meerdere wandelroutes in Zeeland op elkaar aan. Bovengenoemde route gaat ook deels over het Kiekendiefpad. Wilt u een echte wandeluitda- ging? Het Kiekendiefpad is ook als route van 75 kilometer uitgezet. Onderweg komt u langs de dorpen Oud-Sabbinge, Wolphaartsdijk en Wilhelminadorp. De route combineert landschap, cultuurhistorie en natuur.