Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
30 - 10 - 19

Goese dorpen – Ineke Meulenberg

Ineke Meulenberg (68) woont al 43 jaar met veel plezier in Wolphaartsdijk. Ze is een echt mensenmens en coördinator van de vrijwilligerscentrale.

‘Ik ben voor mijn man naar Wolphaartsdijk verhuisd. Zelf kom ik uit Dordrecht. Van de stad naar een dorp was natuurlijk wennen. Ook voor het dorp want iedereen kende elkaar en ik werd mevrouw genoemd en sprak Hollands.

Via de kerkgemeenschap en verschillende activiteiten in het dorp leerde ik al snel mensen kennen. Ik ben echt een mensenmens dus ik vind het leuk om een praatje te maken. Vanuit Inloop ‘Even d’r uut’ kwam ik erachter dat sommige mensen met kleine hulpvragen zaten. Zij hebben geen directe familie in de buurt, dus zo ontstond het idee van de vrijwilligerscentrale. Uiteindelijk hebben we dit in samenwerking met het SMWO en de dorpsvereniging opgezet. Ik ben één van de coördinatoren en daar ben ik trots op.

In Wolphaartsdijk ligt de geschiedenis van mijn gezin. Toen ik hier kwam nam mijn man de boerderij van zijn ouders over. Ik heb een cursus voor boerinnen gevolgd in Goes waar ik veel heb geleerd. Tarwe zag er toen voor mij gewoon uit als gras! Nu heeft één van onze zonen de boerderij overgenomen. Hetzelfde gebeurde met het huis waar wij nu wonen, dat is van de (groot)ouders van mijn man geweest. Het mooie is dat iedere generatie in goede harmonie de zorg voor boerderij en huis voortzet.

Wolphaartsdijk is een bruisend dorp, waar de mensen verbonden zijn met elkaar. Je hebt hier nog veel voorzieningen zoals een supermarkt, school en kerken en je bent zo in Goes, waar je gezellig kan winkelen. Mijn mooiste herinnering aan de verbondenheid is een avond na een vergadering. Ik moest terug- fietsen naar de polder en ontdekte dat mijn fietslicht het niet deed. Iemand zei toen tegen mij “ach, dat geeft niet, je straalt zelf genoeg licht uit”. Die woorden draag ik nog altijd bij me, dat is namelijk ook wat ik wil doen.’