Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
30 - 10 - 19

Goese dorpen – Harm de Vos

Harm de Vos (69) woont samen met zijn vrouw Henriëtte in ’s-Heer Arendskerke. Hij doet veel vrijwilligerswerk in het dorp en maakt in zijn vrije tijd ‘broeken’ van boomstammen.

‘Ik heb altijd in Goes gewoond tot ik ging trouwen. Ik wilde graag een koophuis en zo kwamen we terecht in ’s-Heer Arendskerke. In het begin vroegen we ons af hoe we hier tussen de mensen konden komen. Toen kreeg mijn vrouw een goede tip: de gymnastiek! Daar werden alle laatste nieuwtjes gedeeld en zo leer je mensen kennen. Je moet jezelf openstellen richting de buurt dus dat hebben we ook gedaan.

Er is veel saamhorigheid in het dorp. Nog veel ‘ons kent ons’ en iedereen let op elkaar. Als je een keer hulp met iets nodig hebt, dan is er altijd wel iemand. ’s-Heer Arendskerke zit vol met mooie plekjes. Maar één van de mooiste plekjes in het dorp vind ik het toch wel door- kijkje in de Vermetstraat. We gaan dan ook graag een rondje lopen of fietsen samen.

Ik heb altijd veel vrijwilligerswerk gedaan in de gemeente. Bij de kerk, in de Oranjevereniging, de Monumentencommissie en bij de EHBO. Daarnaast natuurlijk ook hand- en spandiensten als er eens ergens een lampje vervangen moet worden. Mijn mooiste momenten als vrijwilliger waren toch wel als we vanuit Ter Weel een dagje er op uit gingen met de mensen. Een soort laatste wens idee. Dan komen er ontzettend mooie verhalen los. Aan de tijd dat ik ging zwemmen met gehandi- capten heb ik ook goede herinneringen. Dat is heel dankbaar werk.

Van boomstammen maak ik broeken. Bijvoorbeeld als tafeltje of sierstuk. Deze hobby is ontstaan tijdens het snoeien als vrij- williger. Dit is een boomstam die zich opsplitst in twee nieuwe stammen. Draai je ‘m om, dan is het een broek!’