Samenspel is een initiatief van de gemeente Goes
|
A
A
A
30 - 10 - 19

Goese dorpen – Ronald Versteeg

Ronald Versteeg (70) woont sinds 1984 in Kattendijke. Hij is actief in de dorpsvereniging en vaak met een stuk klei achter zijn draaischijf te vinden.

‘In 1984 ruilde ons gezin Middelburg in voor Kattendijke. We wilden graag de stad uit en de rust opzoeken. 35 Jaar later wonen we hier nog en ik kan me niet voorstellen dat we ooit weggaan.

Mijn hobby is pottenbakken, ik zit soms uren achter de draaischrijf. Als er op het dorp een kindje wordt geboren, krijgt de kersverse dorpsgenoot een speciaal cadeautje. Mijn vrouw beschildert een beker die ik heb gebakken met de naam en de geboortedatum van het kindje. Deze wordt dan geschonken door de Vereniging Dorpsbelangen Kattendijke.

In 1986 demonstreerde ik op de Kattendiekse dag het pottenbakken, vanaf die dag ben ik de feestcommissie ingesleept. 31 Jaar geleden is de feestcommissie de dorpsvereniging geworden en we zijn nog altijd hartstikke actief.

Op het dorp is altijd iets te doen, van de kerst- borrel tot paaseieren zoeken en knutselen met de kinderen. Eéns in de twee weken houden we in het dorpshuis een inloopavond en dat is hartstikke gezellig! Net zoals de eetmaaltijd in het dorpshuis. Een Belgische dorpsbewoner serveerde eens heerlijk Antwerps, een andere keer smulden we van de kookkunsten van een dorpsgenote die een Spaanse maaltijd verzorgde en binnenkort staat er misschien Surinaams op het menu. Met zo’n vijftig mensen genieten we hiervan en hebben we een heerlijke avond.

Ik zet me nog altijd met anderen in voor het dorp. Je ziet wel dat het vaak de oudere mensen zijn die dit doen. Zo ben ik altijd druk bezig met de dorpskrant samen met een dorpsgenote. Vroeger waren dit allemaal losse A4’tjes en ston- den we met zijn vijven rond de tafel om ze op de juiste volgorde te leggen. Tegenwoordig gaat dat een stuk makkelijker. Flyers maak en print ik nog altijd zelf. Ik denk dat mijn simpele printer al tienduizenden prints heeft gemaakt en daar komen er vast nog bij!’